Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voidaanko järjestelmää käyttää energian säästämiseen?

Jos integroit kulunvalvonnan ja hälytyksen hallintalaitteisiin ja sääntöihin, voit saada energiasäästöjä. R-CARD 5000 -järjestelmän signaalit voidaan lähettää suoraan järjestelmiin, jotka käsittelevät rakennuksen lämmitystä, tuuletusta ja valaistusta. OPC-protokollan avulla on myös mahdollista integroida useisiin ns. SCADA-järjestelmiin, kuten Siemens MM8000, Larmia Controlin Atlantis, Alvis, Kentima Wide Quick ja muut. Esimerkiksi, kun hälytys kytketään päälle illalla, lämpöä voidaan vähentää, ilmanvaihto kytketään pois päältä ja valaistus minimoidaan kaikille sekä energian että kustannusten säästämiseksi.

Kuinka saan tietoja rakennuksen virhetiedoista ja tapahtumista?

M5-järjestelmässä on sisäänrakennettu toiminnanvalvontatoiminto, joka voi virheen tai tapahtuman sattuessa näyttää hälytykset käyttäjän hälytysikkunassa ja lähettää sähköpostia tai tekstiviestejä yhdelle tai useammalle vastaanottajalle.

Järjestelmä tai tapahtumat, jotka laukaisevat toimintahälytyksen, määritetään eri suodattimien avulla. Suodatin voidaan asettaa ilmoittamaan, että oven, jonka piti olla suljettu, on auki. Operatiivisen valvonta-sähköpostin tai tekstiviestitoiminnon avulla tiedot avoimesta ovesta voidaan lähettää suoraan päivystyshenkilöstölle tai vartijoille toimia varten. Ominaisuus, joka sekä säästää energiaa että lisää henkilöstön turvallisuutta.

Muita esimerkkejä on että järjestelmä hälyttää, vaikkapa vandalismin vuoksi, jos se menettää yhteyden lukijaan. Lukijaa koskevat tiedot, jotka ovat epäkunnossa, voidaan lähettää suoraan asentajaliikkeelle, jonka kanssa sinulla on sopimus ja jolloin liike voi lähettää henkilön korjaamaan virheen.

Toimintahälytyksiä voidaan hallita kalenterilla siten, että ne toimivat vain normaalin työajan ulkopuolella tai viestit lähetetään eri vastaanottajille vuorokaudenajasta riippuen.


Kuinka voin tulostaa kulkukortin, jossa on kuva henkilöstä?

Henkilö- ja kulkukortin valmistusohjelmisto on integroitu R-CARD M5 -sovellukseen.

CardPron lisensoidun ohjelmiston avulla henkilö- ja kulkukortin voidaan suunnitella vapaasti valokuvilla, taustakuvilla, logoilla, henkilö- ja korttitiedoilla suoraan M5-ohjelman sisällä. Esisuunniteltujen korttien tulostaminen on helppoa suoraan kytketylle korttitulostimelle.


Kuinka voin varmistaa, että luvattomat henkilöt eivät käytä hissiä?

Lukijalla hissikorissa on helposti hallittavissa, mihin kerrokseen annetaan pääsy. Henkilökunnalle ja vierailijoille voi olla omat kulkuryhmät.

Jos on tarpeen rajoittaa pääsyä rakennuksen eri kerroksiin - joko vierailijoille tai henkilökunnalle - tämä voidaan tehdä hissikoriin sijoitetulla korttilukijalla. Käyttäjän valtuudesta riippuen järjestelmä aktivoi hissin vakionäppäimistön niille kerroksille, joihin sinulla on oikeus mennä. Hissikorissa olevaa lukijaa voidaan myös täydentää hissin oven vieressä olevilla lisälukijoilla, jotka voivat sitten tarkistaa myös mahdollisuuden kutsua hissiin.